Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2009 14:12 - Що за сбъркано общество
Автор: divini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 18812 Коментари: 35 Гласове:
11



Активно гражданско общество, гражданско самосъзнание, гражданско образование, обществен контрол и т.н., и т.н. или общо взето така лелеяното Гражданско общество, което ту го има, ту не. За няколко дни това митично животно беше разчекнато по няколко повода. Двата основни са „гражданските” идеи на „гражданина” Гамизов за „гражданско” движение и вторият повод е толерантни или глупави сме, когато 11 годишно дете от малцинствата роди.

„Откровенията на един луд” или „Мъките на един Гамизов по медиите” някак си не предизвикаха такава „гражданска” реакция в „гражданското” общество. За разлика от малкото ромче Кортеза, което се залюбило с 19 годишен батко и тъй като не знаело как да се пази, си поду корема и взе, че роди.

Както вече споделих, обичам интернет, защото ми дава възможност да гледам/слушам сутрешните блокове докато работя. И сега пак следя „Челюсти”, където темата пак е 11 годишната Кортеза. И във всичките блокове беше засегната тази тема… и аз съм в шок. Наистина съм в шок. Излязоха роми, които обявиха това за противозаконно и противоестествено, излязоха и представители на гражданското „общество” и изказаха същата теза. Излязоха и други роми, и други представители на „гражданското” общество и казаха, че това било традиция при ромите, и те младите, видите ли, се обичали и всичко било по взаимно съгласие.

Ето това ме докарва до истерия. Изобщо как може да се водят дебати за това нормално ли е или не 11 годишно дете? Няма я тази тема. Изобщо не бива да има?  Няма значение от какъв етнос е и този етнос какви традиции има, и какви са му навиците! 11 годишно!
Обичали се – взели се! То детето със собственото си съзнание си е легнало с баткото, а и дупенце и гърдички си имало, как да го познаеш, че е на 11.

Криворазбраната толерантност в криворазбраното „гражданско” общество води точно до такива аномалии. И  не ме притеснява реакцията на ромите, те така си реагират. Силно ме притесняват представителите на т.нар „гражданско” общество, които се опитват да ми обяснят, че 11 годишните е нормално да раждат, особено ако са ромчета, но може и от другите етноси. Силно ме притеснява това, че се опитват да ми обяснят, че решенията на едно 11 годишно дете са напълно еквивалентни на решенията на един възрастен.

Всъщност силно ме притеснява това, че криворазбраната толерантност на криворазбраното „гражданско” тепърва ще ражда такива казуси…
 



Тагове:   общество,


Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ianchefff - аз така
28.10.2009 14:18
веднъж реших да се правя на автокрадец, влизам в 1 кола, опитвам се да я запаля, не става и не става!
Ама вичко си имаше, кормило, седалки, врати.
Даже и скоростен лост!
Оказа се, че е деЦка играчка!
Добре че никой не ме видя и успях да избягам!
Така, посрамен, повече и не помислих да се правя на автокрадец!
Явно не съм за тази работа!
цитирай
2. divini - :) E нищо
28.10.2009 14:19
не ти разбрах :)
цитирай
3. benra - и
28.10.2009 14:29
аз мисля, че това е недопустимо.Какво значение има етносът???Това е дете, само дете
цитирай
4. raylight - В класа
28.10.2009 14:48
на едно момиче от блока - 7-и клас има две циганки с бебета.
цитирай
5. jedi - Те си раждат около тая възраст от много отдавна
28.10.2009 15:05
Интересно защо чак сега се разкудкудякаха и медии и т.нар. наше "общество"?!
И сигурно има къде по-фрапантни и брутални случаи има от този.
Отново повод за медийни пушилки. Толкова са опростели и огладнели за новини, че не се усещат как стават гадни.
А циганите са си примитивно племе, близко до животните. При тях няма морални стойности. Каквото им подсказват инстинктите - това правят.
Но целият шум ще е до пладне - докато не излезе следващият доклад или друг съспенс от ДАНСинг старс. Дотолкова ще трае българската парадна хуманност.
Поздрави.
цитирай
6. анонимен - А защо трябва де се правим на господ
28.10.2009 15:09
А защо трябва де се правим на господ и да определяме кога може и кога не може. Щом е биологическо съзряло и може да ражда, значи е нормално да ражда. Срещу природните и биологичните закони е глупаво да се борим.
цитирай
7. divini - ами...
28.10.2009 15:12
ако срещу природните и биологичните закони не се борим ,.. сме просто едни зверове
цитирай
8. ianchefff - анонимен,
28.10.2009 15:16
ако живееш в гората, няма никакъв проблем.
Просто в обществото има определени правила, сещаш ли се?
цитирай
9. анонимен - @divini
28.10.2009 15:17
divini написа:
ако срещу природните и биологичните закони не се борим ,.. сме просто едни зверове


Homosapiens е биологичен вид и всеки опит да не се съобразяваме с природните и биологичните закони ни води само до самоунищожение.
цитирай
10. divini - ок
28.10.2009 15:19
Добре, веднага се поправям. Махам пълния член, за да не се отнася до всички "природни и биологични" закони.
цитирай
11. benra - до анонимния
28.10.2009 15:23
homosapiens е именно поради факта, че преценява кои природни и биологични закони трябва да спазва интуитивно и бизмисловно и кои не. Децата са си деца.Точка.
Между другото педофилите също така обясняват нормалността на нагона си -с природните и биологични закони
цитирай
12. анонимен - Освен, че никой не се впечатли от ...
28.10.2009 16:36
Освен, че никой не се впечатли от това, че едно 11 годишно дете роди, никой и не се впечатли от факта, че същото 11 годишно дете се омъжи за така зрелия баща на детето си. В България май беше незаконно да сключваш брак под 18 годишна възраст (е айде под 16, ако имаш разрешението на родителите си)... Е в Агенцията за закрила на детето сигурно са си казали, "Нищо те нали са цигани, това са им обичаите"! Може би според "гражданите" ромчетата на 11 години не са деца, те нали имат други традиции, защо да им се бъркаме и без това са безнадежден случай!
цитирай
13. templar - ами спри да се притесняваш, или поне не го прави толкова сериозно
28.10.2009 17:00
Не става с притесняване, а като правиш обратното на това, което те притеснява.

Доскоро и аз се пенявех да обяснявам защо гражданското о. е малоумно и неадекватно по въпросите на брака, религията, педерастията, бездомните кучета, на баба ми хвърчилото, Русия, Турция, Америка, Обама, Буш, Мадона ...

Само се ядосвам и хвърлям пяна, без да допринасям света да стане по-малко изродско място. Затова спрях да пиша.

Когато мога да напиша нещо, което не да заклеймява простотиите, а да утвърждава хетеросексуални отношения между зрели индивиди, които раждат деца, които след като бъдат кръстени в църква и проходят се разхождат по улици, където кучетата са вързани на каишка... тогава евентуално ще го напиша....
цитирай
14. divini - Само това ще кажа
28.10.2009 17:02
Криворазбраната толерантност в криворазбраното „гражданско” общество

Поздрави
цитирай
15. haralanov - Здравейте!
28.10.2009 17:36
Що за сбъркано общество ли..?Ами сбъркано е!Поводи за моят песимизъм,колкото щеш!Случилото се с циганчето в Сливен направо минава за несъществено!От бройлери,напълно зависими хора и бедни шпинги(извинявам се за израза,не е в стилът ми)гражданско общество няма как да се зароди!Поздрави!
цитирай
16. анонимен - Срамота!!!
28.10.2009 18:24
А къде е било това ,,обштество,, преди това, та се е стигнало до тук-малката Кортеза да роди на 11!!!Или както винаги коментира след дъжд
качулка.Къде са били тиа от социалните преди това да се случи?!Нали уж имаше програми за интеграциа на циганите или е само ден да мине друг да дойде!!!И сега рониат крокодилсли сълзи.
цитирай
17. анонимен - Т.Лаз.
29.10.2009 00:28
В нормалните цивилизовани общества правенето на секс с малолетни е криминално деяние и се преследва от закона.
цитирай
18. анонимен - Питайте Роман Полански. Той беше ...
29.10.2009 01:21
Питайте Роман Полански.Той беше обвинен в изнасилването на 13 годишно момиче в САЩ през 1977 година и арестуван тази година за този акт.Нали се смятаме за цивилирана нация!?!
цитирай
19. анонимен - поста за Полански
29.10.2009 01:23
т.е.ЦИВИЛИЗИРАНА
цитирай
20. анонимен - Ха ха, цивилизирана, не знаех, че ...
29.10.2009 01:59
Ха ха, цивилизирана, не знаех, че има такава дума. Така, по темата: няма как циганите да се интегрират в общество, в което са постоянно дискриминирани за това, че са цигани. Тези явления са резултат на отхвърлянето на отговорността към тази малцинствена група. От там пристигат и неграмотността, беднотията, кражбите и бебета, родени от деца. В момента това бебе е феномен, но след известно време ще стане ежедневие за всички, останали в Р. Бългьрия. Поздрави и извинения за дългия коментар.
цитирай
21. анонимен - Оти се мъчите?
29.10.2009 03:16
То си е до родителите как ще си възпитат децата, не обществото и т.н., то като е научено да се пляска от 11 годишно... Това е плявата на обществото и ще си изчезне - утрепано/наркотици/инфекции - по естествен път, подбор бе. R.I.P. предварително, прекръсти се и помоли оня отгоре да му прости и зае*аваш. Като искаш толкоз да помагаш, иди направи едно училище при ромите, направи Job Fest всеки 6 месеца и гледай сейр. Ма нема $$$ нали?
цитирай
22. анонимен - homosapiens
29.10.2009 08:15
И защо след като смятате, че сте хомосапиенс, разчитате единствено на природните закони? Ами като навали дъжд - пийнете водичка от близката локва! Нали сме мислещи същества, сами определили нормите си на поведение - след като има такива, нека да се спазват. Затова защото признаваме законите и правилата на различните етноси, имаме размиване на националната ни идентичност. До кога? Докато изчезне държавата ни?
цитирай
23. анонимен - До номер 20.
29.10.2009 11:45
В булгарситан има обратна дискриминация! Не цигани са дискриминирани ами българи.
цитирай
24. luben - До някъде
29.10.2009 12:12
тук е мястото на тези, които се чувстват "гражданско общество" - изразяваме си позицията по какво ли не.

Друг е въпросът, че някои очакват бързи и значими резултати. Е - в това "проблемът" е че истината за 1 индивид не винаги е истина за останалите. Което не значи, че ако не "предадем" своята истина на (минимум) 100 души е излишно да я споделим. Не рядко изказана позиция да е разбрана и чута от 1 човек е от голямо значение. А и колко и странно да звучи, колкото и малко да са хората мислещи по сходен начин - все пак те образуват едно общество с позиция и мисъл. И то не стои на едно място, а се развива. Живо е.
цитирай
25. nalik - Силно ме притесняваш ти
29.10.2009 13:18
но се успокоявам, че Граждаско общество все пак има у БГ.

Какво като е 11 годишно, бе?

Това си им е традиция на ромите. Стига да гледат детето и майката в добра обстановка и да не произведат от него престъпник като порастне, а от нея курва - все ми е тая.

Аз не щем да им се бъркам в етносните им традиции. Стига тези им традиции да не влияят лошо на останалите, нали, да не пречат на другите и да няма разни издевателства - нека си правят каквото щат.

Толкова ли не мож` го разбра?
цитирай
26. boristodorov56 - Като се започнат едни такива етно-национални раздувки -
29.10.2009 13:23
сякаш няма закони в тази държава - започвам да си мисля, че някой насочва огъня в определена посока и с определана цел - и това се прави на национално равнище.
Съзнателно.
Целенасочено.
Преднамерено.

Всички се упражняват на тема "цивилизиране" на циганите - сякаш българите са стигнали връхтъ на цивилизирането.

От нивото на малцинствата се съди за нивото на нацията.

Иначе цивилизацията на обществото у нас съзнателно се тласка по стръмното на циганицазията.

Не разбрах в детайли позицията ти по хипотезата "Гамизов" и защо дискутирането `и не е проблем на гражданското общество?
цитирай
27. rpatel - Някога приемах циганите за хора, но ...
29.10.2009 13:34
Някога приемах циганите за хора, но вече не. Ден след ден, с поведението си и манталитета си даказват, че не са. Хората имат закони и правила, а тези доброволно са се отказали да ги спазват. От което какво следва. Искат да живеят като животни, т.е. без разум, а просто да следват животинските си инстинкти. Е, ако това е целта, ОК. Да си живеят като животни, но и ние да се отнасяме с тях като с такива! Никаква толератност, никакви помощи и т.н. Когато бездомната кучка роди, вие грижити ли се за нея? Отпускате ли й "помощи" за да си отгледа малките? Не, нали? Тогава защо трябва да полагаме специални грижи за тези? Ще кажете, защото са хора. Ама там е работата, че не са. Те сами са решили, че искат да живеят като животните, а не като хората! Защото хората освен права имат и задължения! А тези, нека ги наречем получовеци, искат да имат само права, но никакви задължения! Е, така не става! Хем имаш претенции, хем не правиш нищо полезно за обществото! Защото кражбите, убийствата, далаверите и раждането на 10 деца, които един ден ще станат същите неграмотници като теб не са ползени за обществото!
Ще кажете, прирастът е отрицателен, на тази държава и трябват млади хора. Да, трябват й, но й трябват млади образовани хора, а не получовеци, които освен да ядат, да пият, да спят и да се е... нищо друго не умеят!
Съжалявам, може и малко крайно да звуча, но ми е писнало някакви индивиди, които не умеят дори името си да напишат правилно да претендират, че са нещо повече от останалите хора и всички ние сме им длъжни!
Държа да подчертая, че в този коментар нямам предвид нищожния процент цигани, които живеят нормално, работят, плащат данъци, децата им ходят на училище и т.н. Срещу тях нямам нищо против! Просто са твърде малко, за съжаление!
цитирай
28. valsodar - За да има гражданско общество, то ...
29.10.2009 13:36
За да има гражданско общество, то първо трябва да се родят гражданите които да го съставят.
А такива или няма, или са малко или са емигрирали отдавна.

Останаха единствено лумпени, дебили и псевдоинтелигенти, та и затова обществото ни не мяза никак на Гражданско. :)))
цитирай
29. ianchefff - . . . Останаха единствено лумпени, ...
29.10.2009 13:57
valsodar написа:
... Останаха единствено лумпени, дебили и псевдоинтелигенти, та и затова обществото ни не мяза никак на Гражданско. :)))


А ти от кои си по-точно, майна?
:)))
цитирай
30. pontis - ...
29.10.2009 14:00
Мога само да се съглася с valsodar. Както и с автора на статията, естествено. А идиотските коментари за природните закони само потвърждават, че не сме стигнали дъното. Защото вече нищо няма значение, след определен момент. а този момент явно сме го пропуснали.
цитирай
31. анонимен - За да има гражданско общество, то ...
29.10.2009 14:29
valsodar написа:
За да има гражданско общество, то първо трябва да се родят гражданите които да го съставят.
А такива или няма, или са малко или са емигрирали отдавна.
Останаха единствено лумпени, дебили и псевдоинтелигенти, та и затова обществото ни не мяза никак на Гражданско. :)))

То общество няма, те искат и да е гражданско
цитирай
32. pontis - анонимен 31
29.10.2009 14:48
не, те не искат, в това е проблема. защото така им е добре. на повечето. Думата гражданско общество ги дразни, като всяко нещо което или не разбират или не желаят да им се пречка.
цитирай
33. gantree - :))))
29.10.2009 15:00
Олеле, олеле :))))
цитирай
34. raylight - Липсата на комуникация
29.10.2009 19:18
е винаги двустранен проблем
цитирай
35. анонимен - Да почерпим опит вместо да наливаме от пусто в празно
08.11.2009 13:37
Защо да откриваме отново топлата вода: този сблъсък на цивилизации от различни нива са го преживели много пъти в световната история. Жалко, че повечето от пишещите тук малко са чели. Най ми харесва как се справят с проблема англичаните. Когато на английския земевладелец му се родят трима сина, единият го наследява, вторият става военен, а третият - свещеник. Военният отива да завладява нови колонии, а свещенникът след него - да цивилизова местното население: учи го на религия, английски език, нравственост и битова хигиена. Това е важна работа, която не бива да се пренебрегва - у нас с нея все още продължават да се занимават протестанските църкви и дори мормоните. Не може да се очаква, че единадесетгодишно дете ще знае как да възпитава своето собствено дете, така че е почти сигурно как зле ще се развие животът на последното. Затова дори мормоните не биха били толерантни към подобно майчинство, въпреки че много са загрижени възпроизводството ни. Разбира се, мафията ще е доволна да има прираст на своя робски контингент, така както търговецът на кучешки кожи е доволен в градовете да се изхранват десетки хиляди бездомни кучета. Но нашето гражданско общество е донякъде сляпо за горните два факта. Отвори очи!!! Говори истината, само истината и цялата истина! Бъди справедлив и искай справедливост! Само така ще я получиш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2044145
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439