Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2009 16:36 - Обичам синьото небе
Автор: divini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4798 Коментари: 15 Гласове:
1



Благодаря ви! Това е първото нещо, което ми хрумва да кажа на всеки, който е гласувал. Първото нещо, което написах за вестник „Седем” носеше заглавието „Искам да си ходят”. И те си отидоха. Отново, искам да ви благодаря, че направихте така, че моите желания да се сбъднат. С вота в неделя ние сложихме точка на злоупотребите. Сложихме точка на масовото купуване на гласове. Сложихме край на едно продажно, корумпирано управление, което ни държеше на дъното. Няма да има повече инструменти, няма да има повече механизми, за усвояването на едни пари.

Искам да ви благодаря и за друго. Искам да ви благодаря, че повярвахте в себе си! Искам да ви благодаря за това, че осъзнахте, че със своя глас вие може да промените нещата. Искам да ви благодаря, че гласувахте доверие на хората, които могат, при това доказано, да променят нещата.

Постигнахме основната и най-важна цел. Изпратихме Доган и Станишев в опозиция, а техния основен поддръжник, в забвение. Това е най-важното! Ние постигнахме това, което е добре за България. От тук на татък всичко зависи от нас. Дали ще успеем или ще се провалим, всичко е в наши ръце. Ние държим властта и, всъщност, ние сме властта. И ние го доказахме!

Те си отидоха. Това е важното. Не си отиват, ами си отидоха. От тук нататък може само да става по-добре! Комунизмът си отиде! Това е. Честито на всички, които гласуваха и работиха за ГЕРБ. Това е една заслужена победа. Имахте мотива и ресурса да го направите.

Честито и на тези, които гласувахме за Синята коалиция. Ние имахме само мотива. Но от тук нататък, ние може да вървим само напред и нагоре. Факт, с който всички трябва да се съобразяват. Има ни. Тук сме. И сме фактор.

Това, което ще ми остане след тази безумна предизборна кампания е вярата, че все пак доброто побеждава. Знам, че има разочаровани. Знам, че очаквахме повече. Но всичко е в наши ръце. Сега ние определяме на къде вървим.

Песента, която през цялата кампания, звуча в главата ми е „Аз съм просто човек”. И най-важната строфа е „Обичам синьото небе… И мразя всеки, който ми пречи да бъда човек”. Ние вече няма кого да мразим. Първата цел е постигната. Идва втората, а именно да вдигнем държавата на крака. Няма време за униние. Няма време за обвинения, за чудене, за вайкане. Има време за промяна!

И ние сме промяната! Това не са предизборни обещания, изборите свършиха. Ние сме на ход. Ние, можещите, знаещите, вярващите в себе си.

Искам да кажа и едно огромно благодаря на всички, които застанаха с лицата и имената си зад тази кауза! Независимо дали те успяха да влязат в Парламента, те влязоха в душите ни. И там ще останат. Благодаря ви, че сбъднахте моето желание – комунизмът си отиде!
в. Седем




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. flyco - рано е
09.07.2009 16:51
Рано е за този пост, ще се разочароваш отново ... за съжаление.
цитирай
2. divini - :) flyco -
09.07.2009 16:54
От тук нататък само на горе :) Никога не съм била разочарована от хората, за които съм гласувала :) поне така си мисля.. Вече може само нагоре :)

Време е за добрите :) Тоест за нас и за мен!

Поздрави
цитирай
3. jedi - Чудесна статия!
09.07.2009 17:29
Което ми напомня, че Ноември е годишнина сериозна и аз имам намеренията да заснема филм. Стискам си палци. Дано да не се откажа, ха-ха:)
цитирай
4. анонимен - kradci
09.07.2009 19:56
eе аз гласувах за ГЕРБ. само те ще вкарат крадците в затвора. а синята коялиция са крадци. ибан костов циганина е най-големия крадец. как ще гласувам за него. само лудите гласуват за крадци. каква приватизация направи само. и рмдетата . той е за затвора. дано бойко него вкара в кауша, макар че много време мина и той си покри следите заедно със софиански. СИНИТЕ СА КРАДЦИ , НЕСЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ. НИКОЙ НЕГИ ИСКА . ЗАТОВА СА И С ТАКЪВ СМЕШЕН ВОТ.
цитирай
5. анонимен - anonimen2 do anonimen!
09.07.2009 20:13
Наистина, в други блогове се поздравяват с "Голямата по-беда" на СК. Ако И.Костов и М.Димитров са по-достойни от Царя - трябваше да си подадат оставките веднага. С какво те са допринесли повече от Яне и от Атака, които самостоятелно имат ПОВЕЧЕ гласове. Задайте си тези въпроси и си отговорете. При такава шумна кампания, просто хората не искат Костов - му е в ЦСЗ (за тези които не се досещат = централен софийски затвор) в компанията на С. Софиянски, м-р 10% и много други... Ако това и сега не се случи, значи просто и Бойко НИ ИЗЛЪГА, нищо повече. Само да си сбъдне мечтата да е премиер.
цитирай
6. анонимен - Благодаря за поста!
09.07.2009 20:41
Аз гласувах за синята коалиция!Аз винаги съм гласувала за синята коалиция!И не пиша анонимно-никога!Ако мястото на Костов е било в затвора-вярвайте,има достатъчно много врагове и щеше да е там!Изповядвам идеята,че Костов беше най-успешният министър председател след Стамболов и най-добротo,което може да се случи на България,е в момент на криза да намери достоен лидер.Радвам се за ГЕРБ,защото успяха да мобилизират хората да се оттърват от монархокомунизма с ориенталски привкус.Радвам се,защото след 8 загубени години отново имаме дясно управление и няма как да се рзаочаровам от Бойко-той никога не ме е очаровал!
Нека се поздравим-тези,които гласувахме за демокрацията!И за ГЕРБ,и за РЗС,и за АТАКА,но най-много ние оцелелите-верните на синята идея!
цитирай
7. borika3 - Аз съм анонимен с пост 6
09.07.2009 20:45
Не бях се логнала,извинявам се!
цитирай
8. palpurina - Направо се насълзих
09.07.2009 20:58
Благодаря ти и аз за чудесните думи. Звучат освежаващо на фона на хаотичните ми мисли и на фона на съмненията и опасенията, които имам.
Дано не се случат и дано съм лош пророк!

Но ние сме тук и няма да се махнем. Ще продължаваме да се борим за доброто, за истината и за демокрацията!
цитирай
9. анонимен - fsdd
09.07.2009 21:46
sinjoto nebe nima ni6o ob6o s politikata, kamo li pyk sys sds!! a sds s ili bez kostov ima o6e mnogo hliab da iziade ........ podkrepata im na tezi izbori e ravnozna4na na sme6nicite ot rzs, koeto e pove4e ot obidno. za sravnenie s drugite po-mladi formacii kato gerb i ataka pyk izob6o da ne govorim....... no e dobre, 4e si optimistka - moje pyk edin den i sds da zaprili4a na normalna politi4eska partia.
цитирай
10. thetrooper - "When you walk through a storm
09.07.2009 23:10
hold your head up high
and don't be afraid of the dark.

At the end of the storm
there's a golden sky
and a sweet silver song of the lark.

Walk on, walk on
with hope in your heart
and you'll never walk alone
YOU'LL NEVER WALK ALONE...
цитирай
11. анонимен - анонимен
10.07.2009 01:58
Приятели, голямата новина е, че Мартин Димитров късно снощи си подаде оставката като лидер. Доживяхме най-после още един достоен политик след Царя да поеме политическата отговорност за провала на т.н. Синя коалиция!!! Звучи много благородно и чисто като синъото небе...
цитирай
12. анонимен - @
10.07.2009 08:49
Голяма част от анонимните колеги, проявили се под статията, доказват, че Синята коалиция е опасна за много хора от бившата власт. Били загуби вота, били на смешни проценти, ама още са годни за хапане :)

Ех, келеши, вашата свърши преди броени дни, ама ме е яд и мен, че не свърши по най-правилния начин. Както през 1997-ма...

ПП
Това с оставката на Мартин Димитров "късно снощи" наистина беше оригинален замисъл, добре е подбрано и времето на лъжата - два часа сутринта :)
Но само дотам, до сутринта :)
А сутринта е пак без Тройна коалиция :)
цитирай
13. анонимен - @ 11. анонимен, 01:58
10.07.2009 08:54
Един „стар седесар“ направи мъжка постъпка с оставка, независимо от пола си, преди няколко дни. Опитай се да потърсиш по нетата името.

Това показва, че в Синята коалиция има още мно-о-ого, ама много лебец...

Но ти, анонимен колега, си аматьор. Както цялата ви червена колегия... Сигурно се питаш защо те уважавам в отделен коментар! Ами, защото глупостта трябва да се фиксира в детайли. Затова :)
цитирай
14. vselenche - Здравейте!
10.07.2009 23:37
09-07-2009/Борислав Бориславов, председател на СДС-София: ГОТВИ СЕ САМОРАЗПРАВА С НЕДОВОЛНИТЕ В СДС/Интервю на Миглена Славова, в. "Монитор",http://www.sds-sofia.org/sabitia.aspx?id=672
Казаното в интервюто бе в днешния ден преповторено и разтръбено в публичното пространство и от Сотиров.

Казано просто това означава, че отново се иска "главата" на Мартин Димитров, като на настоящия момент той е обвинен за ниския % резултат на СК + нарушаване на устава на СДС. Тази оперетка започнала около изборите - съдебните регистрационни процедури, простотиите на Юруков, Радонов и компания - още не е проключила, ама накрая ЩЕ приключи. Ще приключи, защото такава е волята на обикновените седесари, едни от гласоподавателите ДНЕС за СК. А определени господа на ръководни постове в СДС не от вчера ЩЕ трябва да решат на КОЙ стол седят, защото от 2 стола се пада на земята, рано или късно.
цитирай
15. анонимен - Вън мършоляците!
11.07.2009 00:44
Вън мършоляците от СДС. Парите подработват онези "десни" седесари, които никога през живота си не са работили! Да си търсят политически работодатели вън от Синята коалиция.

Нито Синята коалиция, нито редовите седесари и десните български граждани имат нужда от тях! Нито България има нужда от тях. Българският народ достатъчно дълго време ги храни тези некадърници и паразити.

Още прочистване трябва на СДС.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2050142
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439