Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2009 16:02 - Ура-а-а-аа
Автор: divini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6893 Коментари: 24 Гласове:
0



Стана ми едно такова... пролетно :)




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Какво пролетно бе?
10.03.2009 16:06
Я какъв сняг е навън... :-)

Поздрави
цитирай
2. анонимен - ma prav e zlika...
10.03.2009 16:09
kva prolet,kvi 5 leva....?
stud na kutiiki,led na filiiki:)))
abe zavijdam ti,4e ti e proletno...
цитирай
3. miralyub - Див, пролетно е- даже бие на синьо ...
10.03.2009 20:04
Див, пролетно е- даже бие на синьо лято , а?:)))))))))
цитирай
4. divini - :)
10.03.2009 20:14
направо си права :) Да знаеш :)
цитирай
5. gantree - :))
10.03.2009 23:41
По възможно най-тъпият начин стана, но - стана :)
Четох проекта за споразумение в Медияпул, и си мисля, че сега тъпаците от СДС - София би трябвало да се оттеглят от листите на обединението, те бяха "против" и ако все още са в ролята на "почтени хора" - трябва да се оттеглят от листите. Изобщо, който беше (и е) против обединението и от двете страни - вън от общите листи.
цитирай
6. naumova - gan,
10.03.2009 23:52
Имало такова нещо като колективен разум.
И търпението, все пак, било политическа добродетел.:))
цитирай
7. raylight - Ако сега не се бяха усетили
11.03.2009 00:12
в СДС въпреки вота, с който избраха Мартин Димитров, трябваше да получат Дарвинова награда за най - нелепа смърт
цитирай
8. gantree - @ Валя
11.03.2009 07:51
Ти си по-голям оптимист от мен :))
Аз не им вярвам на тия, нито за минутка.
цитирай
9. divini - :) Това, че от тук на татък
11.03.2009 09:33
започват цирковете ми е ясно.. Но за пръв път от всички, които сме се явявали заедно на избори, решението е взето не 14 дни преди самите изботри, а близо 3 месеца преди това, което си е грандьозен успех :)) Сега ни трябват здрави нерви и много работа..
Хубавото е, че нещо се случва. Пък после ще видим, какво точно :)

Поздрави
цитирай
10. todorpavlov - Сега да си пожелаем УСПЕХ!
11.03.2009 10:37
Сега да си пожелаем УСПЕХ!
цитирай
11. kosara2008 - и на мен ми е ...
11.03.2009 10:39
едно такова синьо, синьо...лазуреномечтателно!:)-
цитирай
12. gantree - @ divini
11.03.2009 12:17
Разбира се, то в това е хубавото - че нещо се случва и че този въпрос е вече окончателно уреден и приключен. Това обаче изобщо не означава, че слънцето грее и птичките пеят. Има един гласувал "въздържал се", дето трябва поне да бъде ритнат заради това по гъза. Онези, които са "против", мога да ги разбера, те са ми еднозначно ясни и дори близки, защото и аз също като тях не ща дори да ги знам, камо ли нещо повече, но онзи, въздържалият се поради неясно защо... хмм, ммх, и пак хмм.

Сотиров и другите - сега би било добре да се помисли как да бъдат изритани в близките дни и седмици. Ако тия ще ми влизат в общите листи ... не знам, ще стане голямо мазало. Обезсмисля се цялото упражнение. Би било добра идея да се помисли за обединяване на двете парламентарни групи на принципа на проекта - с двама съпредседатели. При това положение се появява една чудесна възможност онези, които искаха извинения и бяха против, да продължат да си бъдат против и да останат вън от новата обща ПГ. Това важи и за Софиянски, който в момента е в ПГ на СДС, и т.н. Много тъпи неща могат да се коригират и изяснят с едно такова предизборно обединяване на двете ПГ. При това положение Сотиров, ако иска, може директно да си премине по най-принципния и почтен начин в ПГ на ДПС, или пък при Ковачки. Ча-ак тогава може и да си пожелаем успех.

Поздрави.
цитирай
13. divini - Много има за чистене
11.03.2009 12:36
.. обаче, нали знаеш, че и ние не сме ангели .. обаче поне нашите не са толкова шумни, поне в медиите не излизат много много.

Мартин Димитров ако не тропне с крак или там с каквото исика, шансът да се повторят президентските и местните избори е много голям.
Или си лидер на една партия или не си. Първо бъди лидер, пък после, ако искаш слушай колективния глас. Най-забавното е, че хора, които нищо не са свършили през цялата си т.нар политическа кариера врещят най-силно.

Много смешни човечета има в СДС. А и друго, аз Юруков не го чувах да говори толкова, като беше председател на СДС, а сега не може да му се затвори устата...

Сотиров е като малко дървено човече на конци, на него не му е много ясно срещу какво се противи в момента...

Но СДС да се оправя както иска. Аз не искам те да се бъркат във вътрешнопартийните дела, на която и да е партия, най-малко на ДСБ, така че е редно и на тях да не им се бъркат. Единственото, което трябва да се изиска от тях е да работят в общата кампания, а не да бъдат влачени на буксир. И ако чуя още веднъж, че те процентно са по-добре от ДСБ, много ще се смея... , за да се спазва някакво достойнство и приличие, за сега е хубаво изобщо да не се намесват цифри, защото те са плачевни.. Те могат и да имат 20 000 гласа повече, но вършат работа, като че ли имат обшо 2 гласа..
Това ми е единствената претенция към СДС - да работят, за да има смисъл

Поздрави

цитирай
14. gantree - @ divini
11.03.2009 12:51
Юруков да, не може да му се затвори устата в момента. Аз лично нямам нищо против да приказва колкото си ще. Между всичките му приказки най-много харесах онова, че "засега искал и щял да пропусне идващия парламентарен цикъл" и "ще се готви за следващия". Това най-много ми хареса, и му ставам фен за това, че е решил да не се бута в листите.

Мартин Димитров първо да тропне един крак във физиономията на онази жена, дето все иска някой да й се извинява, откакто я знам. По-добре сега да й тропне един крак във физиономията, вместо да се загубят евроизборите заради нея, и той чак тогава да се сети какво е трябвало да направи сега. Нека да си го нарекат "лов на вещици", ако искат, няма да са далеч от истината, макар вещицата в случая да е само една :))

Сотиров - аз така или иначе ще го срещна все някога, София не е голям град :))

За процентите им - това Мартин Димитров го повтаря, аз не знам кой толкова жестоко го е излъгал тоя човек, та става за смях пред медиите. И с какво си вдигна процентите СДС, ако мога да разбера? С какво? Какво направи СДС през последните четири години? Едно нещо, поне за цвят, има ли? Няма. То и затова на теб дори само чисто интуитивно ти е такава единствената претенция - да работят, да свършат нещо, защото и ти прекрасно знаеш, че досега няма нищо свършено от тия хора, нито едно нещо не са направили. Само устите им са големи, и претенциите. Те и затова го "преглътнаха" Костов, защото знаят, че след изборите трябва да има някой, който да свърши нещо, докато те се нагевезят по банките.

Поздрави.
цитирай
15. naumova - re: gan
11.03.2009 13:19
Е, умерен, умерен оптимист. Светът не е идеално място. От грехопадението насам си е все така. :))
цитирай
16. анонимен - Започна се!
11.03.2009 13:39
Дотук добре - за кръстоносния ни поход срещу тройната престъпна сган имаме нужда от двестахилядната армия гласоподаватели на СДС. А че по върховете на тази партия е пълно с хора на които не може да се вярва, си го знаем отдавна.

С Бога напред!

Поздрави,
Дими
цитирай
17. gantree - @ Валя
11.03.2009 14:14
Умерен или не - по-голям от мен.
А на света нищо му няма, много си е хубав даже, и въобще не им е крив света на тия, че са такива лалугери.

И изобщо не са само "върховете" пълни "с хора на които не може да се вярва" - това за анонимния Дими 16 по-горе. И в ниското ви е същата мацаница, на вътрешните ви избори за председател почти единодушно гласувахте за Сотиров в София - 700 и кусур от някакви според мен напълно несъществуващи хиляда и нещо. После върховете са ви криви и не можело да им се вярва, как ли пък не! Хвани единия, па удари другия. Само Костов ще ви оправи вас, ама нейсе.
цитирай
18. анонимен - от Дими
12.03.2009 16:45
Gantree,

Явно съм останал погрешно разбран. Аз не съм избирал Сотиров за председател на каквото и да е, даже никога не съм членувал в СДС. От миналия месец (т.е., откакто се върнах в България) членувам в ДСБ - Триадица. И под "ние" визирам участниците в този форум. Просто споделям радостта на авторката, че в колективния орган засега надделява здравия разум.

И на мен не ми е ясно какво кара тези около 200 хиляди души все още да следват СДС - може би логото:) Но без тях няма как да съберем 500-600 хиляди гласа на изборите, с които да отвеем ДПС и да застрашим второто място на комунистите.

Чест и почитания на всички ви!
цитирай
19. gantree - @ Дими 18
13.03.2009 11:18
Грешката очевидно е и моя. Няма значение, случват се такива неща между непознати.

Въпросната радост за "здравия разум" на техния колективен орган аз не разбирам и се опитвам все още да разбера. Тия хора насред мегдана и пред очите на цялото село се цепнаха в съотношение 60 на 40, а ние им се радваме, радваме се само за това, че 60 е повече от 40. Няма дори капчица съмнение, че немалка част от въпросните 40 ще направят всичко възможно да загубят онези техни 60, а заедно с тях ще загубим и ние, без да сме в състояние предварително да предприемем нещо и да направим каквото и да било в противодействие. При нас вътрешни противоречия не останаха, не останаха и хора, които скришом да пречат и да вредят, но онези техни 40 си стоят, и ще продължават да си стоят, както изглежда. Ако някой се успокоява от това, и привижда 200 или 500 хиляди неща, мога само да му стисна мълчаливо и със съчувствие ръката.
цитирай
20. анонимен - @ gantree 19
13.03.2009 15:10
Когато в предишния пост споменах определени числа, имах пред вид електорален потенциал, а не спечелени вече гласове. Още повече като знаем кои партии са сега на власт и как най-вероятно ще броят на изборите - като в белота, "който пише - не пада". Но представи си какво щеше да се получи, ако вредителите в СДС се окажеха 60, а не 40.

Има много хора, които не само че не разбират същността на разцеплението в СДС, но не ги и интересува. Тези хора не четат политически блогове, най-вероятно дори не знаят кой е Иван Сотиров. Това са хората, които са се концентрирали в бизнеса (кариерата) си и когато дойде време да гласуват, не влагат същите емоции като теб и мен. За тях дори самото решение на СДС за коалиция с ДСБ е знаково, защото те ще си кажат: "Десните най-после спряха да се джавкат, може пък и да излезе нещо от тях."

Сигурно звуча твърде оптимистично, но аз съм си такъв - с нетипични за българските условия позитивно мислене и вяра в успеха. Просто на Запад ми промиха мозъка:)

Дими

П.П. За мен би било чест и удоволствие да продължим и доразвием този дебат в някое следващо издание на клуб "След четвъртък".
цитирай
21. gantree - @ Дими 20
13.03.2009 18:53
Ако съотношението беше в обратната пропорция - да, така е, щеше да е несравнимо по-зле, но поне щеше да е ясно у кого е правото. А сега какво се получава - че заради нечия неопитност и в името на по-голямата цел тия въпроси така и ще си останат нерешени. Ще си вкараме един таралеж в гащите в името на по-голямата цел, който чак след изборите ще си извади бодилата и ще ни навреди, евентуално.

Хората, които не разбират същността на ония неща, случили се явно и публично пред очите им в началото на 2004-а, не ме интересуват изобщо. Нито имам намерение да пояснявам очевидни и днес неща, нито дори да разговарям с такива хора по тази тема. Да, знам, че всеки техен глас е равен на моя, но то в това тъкмо е и разликата между мен и онези от нас, които са склонни да направят компромиса със СДС - аз не се интересувам от тези хора и от гласовете им. Презирам тяхната слепота и неосведоменост. Нека, ако успеят от сегашното ръководство, да ги привлекат, нямам нищо против. Против съм да им се приписва онази прекомерна значимост, която личеше във възторженото ти споменаване на числата в предишния коментар. Освен това има и друго - за мен далеч по-важни са новите хора, които влязоха в разумна възраст през последните четири години. Онези, които веднъж са ни изоставили - поради слепота или заради неосведоменост, няма значение - те винаги могат да ни предадат за пореден път. Не им вярвам изобщо, колкото и ще да са - 200, 300 или намсиколко още хиляди.

Послеписа ти не го разбрах много добре. Ако искаш, развийте го, ще ми бъде интересно да видя един такъв разговор, но си мисля основно за две неща - 1) ще бъде непродуктивно такъв разговор да е публичен в момента, и 2) аз няма да участвам. Аз съм от противниците на всякакъв вид компромиси със СДС, и е добре да си стоя настрана, да не преча, да си затварям устата и да стискам палци този експеримент да успее.
цитирай
22. анонимен - agent
15.03.2009 16:13
Nadejdata mi e v Zelenogorski. Vijdam kak hrani partiinite hieni v Pleven, ta se nadaivam da se spravi i s klientelata na nazhionalno nivo.
цитирай
23. анонимен - @ Gantree 21,
16.03.2009 15:03
Напълно разбирам желанието ти да се дистанцираш от онези, които преди са ни изоставили и могат да го направят пак. Също и нежеланието ти да им отваряш очите по определени политически въпроси. Аз самият бях привлечен към каузата на ДСБ именно заради политиката на решителност, непримиримост и последователно отстояване на политически идеи и принципи. Проблемът е, че ако с лека ръка се откажем от споменатите хора, с кого ще ги заменим? Съмнявам се, че сред набор '86-91, които получиха избирателни права след 2004-а, можем да привлечем толкова съмишленици, като се има пред вид в каква обществена и медийна среда израстна това поколение (Пайнер, Слави Трифонов, ВАЦ и т.н.)

Цялата драма идва от това, че електоралният потенциал на десницата е твърде ограничен. Освен бетоноглавите комунисти, в страната има още няколко големи групи избиратели, които са "кауза пердута" за нас - продажните цигани, турците, които са силово заставяни да гласуват за ДПС, и огромната маса "шушляци", прехласващи са по "цар", "генерал", Волен и прочие политическа фауна. Иначе още Чърчил е казал, че най-силният аргумент против всеобщото избирателно право е петминутен разговор с редови избирател:)

Бъди жив и здрав и да си пожелаем успешна предизборна кампания!
Дими
цитирай
24. gantree - @ Дими 23
16.03.2009 15:55
Не става дума за това "ние да се откажем" от тези хора. Истината е, че те се отказаха, а не ние. Те се метнаха в калта, дори два пъти - през 2001-а и през 2005-а, а ние сега какво, ние да им се извиняваме и ние да се покайваме, то така излиза от думите на МД - голям компромис дето бил направил. Той бил направил компромис, пикльовеца!

Иначе да, дано този нов подход бъде наистина успешен. Предишните, на които отдавах и все още отдавам предпочитанията си, се провалиха.
Поздрави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2049879
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439