Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2008 21:07 - За земеделието и страната
Автор: divini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5185 Коментари: 11 Гласове:
0

Последна промяна: 20.03.2008 21:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Напоследък нещо ме изстрелват извън родния офис – миналия четвъртък, Брюксел, днес – Кюстендил ( изключително приятен град ми се видя между другото). И преди малко, независимо от ужасното време по пътя благополучно се завърнахме в родна София.

Минавайки през тази част на страната, особено по тъмно, не може да не ви направи впечатление, че е особено тъмно. Освен мърлявщината, дупките ( развиващи се и размножаващи се в благоприятна среда) е ужасно, ужасно тъмно. Там където има лампи те просто не светят.. не лъжа, всъщност днес ги видях да светят, беше десет сутринта и уличното осветление осветяваше. За компенсация, а и за да има равновесие в природата, те в момента не работят. Повечето от вас знаят колко е ужасен пътя между София и Перник, а сега си го представете мокър, тъмен и хлъзгав. Но това беше просто лирично отклонение, просто споделени впечатления.

И сега дължа едно извинение на перничани, тоест не го дължа, но мисля, че е редно да им се извиня. Защото всеки път минавайки през Перник, слушайки за Перник, или четейки за него, аз неизменно се сещам за ... Гоца, доскоро президент на всички българи, а напоследък президент на горите и Перник. След абсолютно неадекватното му поведение след трагедията във влака, когато отиде на лов, няколко дни по-късно той изнесе една доста поучителна лекция за горите, лесничействата и всички свързани с ловния туризъм структури. Вчера обяви за специалната нужда, специално на Перник, от специална стратегия. А останалите градове какво – кучета ги яли, или по-скоро вълци да ги ядат, за да има Гоца по какво да стреля.  Но това по-скоро ми стана забавно, от колкото да ме ядоса. От утре сигурно ще се събира екипът от съветници на президента, за да се създаде специална, уникална програма за развитието и укрепването на Сиришник...

Но както и да е. Всъщност прибирайки се към София си мислех, че ние сме уникална сама по себе си страна  ( умишлено не се използва думата държава, защото напоследък такава, като институция липсва). Ние сме си избрали президент, чиято кампания е финансирана с парите по САПАРД.

14-02-2007
 Едър бизнесмен и активен участник в кампанията за преизбиране на президента Георги Първанов е арестуван заради злоупотребите по програма САПАРД.

Това, че на едрия му се размина и нищо не последва като мярка е ясно. Човекът откъм протекция няма притеснения. Случи се това, че от държавния бюджет се върнаха едни пари....

И си пътувам аз из уникалната ни страна и си мисля. Изпрахме си земеделска продукция за президент, а сега земеделската продукция ще развива горите и Перник. И вече мото не е:

Гоца президент на всички българи. А Гоца – президент на българските лисици...




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vselenche - Здравей!
20.03.2008 23:10
Определено ме разсмя, макар че то не е смешно, ама... С две думи президентът трябва да ти плаща, защото редовно отразяваш всичките му мероприятия. По въпроса за заплащането - да мисли и ББ!
Лека вечер!
цитирай
2. nakom - влязла си в "избрани" с тая глупост
23.03.2008 14:59
и си откачила само един коментар.Нека да не е показателно, както за това колко сте омръзнали седерасто-плюещите, така и колко са актуални смешниците от блог.бг - редактори.
цитирай
3. vselenche - Потребно ли е...
23.03.2008 15:48
За това, че не сме съгласни с избора на редакторите в blog.bg да сме груби към автора на избрания постинг?
За това, че Не споделяме политическите убеждения на Другия да проявяваме към него грубост?
Първата грубост, потребна или не, е със сбъркан АДРЕС!
Към втората грубост повечето от авторите в blog.bg биха приложили модерацията!
Като цяло коментар №2 е не повече от 30 думи - 30 думи грубости! Вероятно авторът на блога е решил да остави този коментар като паметник на Грубостта, вкл. и като подкрепящ пример спрямо разказаното в този постинг, а и в постинга "За летището в Брюксел" - подкрепящ Пример в стил риалити шоу.
цитирай
4. nakom - о каква мъка, о каква човешка несрета
23.03.2008 16:06
малко по-горе, има обиди към президента.що не защитиш него.А тоя блог ако го листнеш, ще видиш още доста обиди от политическо несъгласие.хайде стига квича, аман от зашитници които не знаят къде точно се намират и с какво са се захванали
цитирай
5. vselenche - Кое е обидното...
23.03.2008 23:17
Що се отнася до ПРЕЗИДЕНТА на Р България???
Обидното е за ГРАЖДАНИНА на Р България, че по ДОКУМЕНТИ действащият президент на ДЪРЖАВАТА Георги Първанов е "ГОЦА"! Да, Георги Първанов е президент на Р България в МОМЕНТА, УТРЕ ЩЕ Е ДРУГ, но "ГОЦА" е обида за гражданина, за всеки един от нас, защото ниглижира ПРЕЗИДЕНТСКАТА ИНСТИТУЦИЯ и е лош имидж за Р България в момента в "ПО СВЕТА И У НАС"!
цитирай
6. nakom - Съгласен съм че е обида за теб о гражданко
24.03.2008 18:34
смятай как са обидени тези, които вярваха на другите, докарали страната до там, че на власт пак да се върне БСП.И президента да ни е бивш доносник.Смятай какво се е осрало, че да предпочетем този президент.
цитирай
7. vselenche - Няма как да се разберем, господине...
24.03.2008 19:38
И при най-добро желание за Разговор от моя страна!
ПЪРВО, там където има "ругатни" - винаги има лоша чуваемост в един разговор, дори ако ще да става дума за днешната прогноза за времето.
ВТОРО, прескачайки с усилие използваните от Вас ругатни, които по принцип НЕ приемам във всяка форма на комуникация, трябва да Ви кажа, че категорично НЕ СЪМ СЪГЛАСНА с тезата Ви: "За Другите, докарали страната до там, че на власт пак да е БСП"!
НЕ "Другите", господине, А ВСЕКИ ЕДИН от нас, който е дал гласа си за БСП и сродните й партии, или който във време на избори е предпочел "да иде за гъби". Гласоподавателят, ако СЕ ОСМИСЛЯ като ГРАЖДАНИН на Р България, не може, няма право ДНЕС, след изходения ДЪЛЪГ и мъчителен ПЪТ да разсъждава така: "Смятай какво се е..., че да предпочетем президент - доносник." Каквото и да се е "......" по Вашата преценка, а вероятно и на Други като Вас, този АБСУРДЕН ИЗБОР е причината децата на България да си отиват завинаги от нея , а не толкова икономическото положение в страната. Помислете, ако искате, и моля Ви, НЕ ругайте, защото това е ПЪТ ЗА НИКЪДЕ!
Бъдете здрав!
цитирай
8. nakom - я не ми чети морал
26.03.2008 01:30
който каквото за когото гласувал.Ще гласувам ЗА , а не ПРОТИВ.И не ми приказвай за дълг и прочие инструменти че ме дразниш.
А по въпроса за ругатните -аман от изискани.Да ти припомня че все си така | а не така -
цитирай
9. vselenche - Слушам, г-н NAKOM!
26.03.2008 04:43
Или по-правилното е да кажа: Тъй вярно!

Моля автора на блога да ме извини, че участвах в НЕЩО не знам какво си! И все пак НЕ се стигна до очакваната точка, нали Ви казах, има хора на които им е мерак, но не им достига интелигентност. Поздрави и извинявайте!
цитирай
10. divini - Здравейте,
26.03.2008 09:46
нямам намерение да се намесвам в разговора, който се води тук, но искам да направя едно съобщение... не молба, въпрос или предупреждение, а съобщение. То е до лицето, наричащо себе си nakom. Или спазвайте добрия тон, или не влизайте тук. Не ми липсвате изобщо. Всеки следващ коментар, който не ми хареса като начин на изразяване ще бъде изтрит. По принцип не смятам, че е Ви дължа каквото и да е обяснение, но тук участва и друг човек, така че е мисля за редно и той да бъде уведомен.

Поздрави и хубав ден на всички
цитирай
11. ianchefff - о, лаком,
23.04.2008 14:38
пардон nakom,
(бъркам се, щото вий си лапате по дефиниция от едно време)

изказал си се, браво, браво.
Ама така трябва, инак няма да е завършен портрето на президенто, ако мога така да се изразя...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: divini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2050149
Постинги: 482
Коментари: 4249
Гласове: 25439